Petäjäveden radio- ja puhelinmuseo


Go to content

Meistä lyhyesti

Petäjäveden radio- ja puhelinmuseota ylläpitää vuonna 1995 perustettu Petäjäveden Vanhojen Viestilaitteiden Museon Tukiyhdistys ry. Museon kokoelma ja hallinto täyttävät museoviraston kriteerit ja siten museo on saanut toistuvasti valtion harkinnanvaraista avustusta toimintansa kehittämiseen. Museon kokoelmat ovat esillä Petäjäveden entisessä vanhainkodissa. Valtaosa näyttelystä on 1916 rakennetun kiinteistön ullakkotilassa, josta on näyttelykäyttöön kunnostettua tilaa yli 350 neliömetriä. Varsinaiseen näyttelyyn pääsee portaita pitkin, katutason hotellikerros soveltuu liikuntarajoitteisillekin.

Museo avoinna

  • Kesäkaudella 2015 arkisin 11-18, la 12-16, su 12-18.


Pääsymaksut:

  • Aikuiset 5€, lapset aikuisten seurassa ilmaiseksi.
  • Yhteislipulla 6€ myös Keski-Suomen tieliikennemuseoon.
    Yhteislippu on voimassa vuoden. Talvikaudella vierailu tieliikennemuseoon on sovittava erikseen



Museon kokoelmassa on yli 3000 luetteloitua esinettä ja kymmeniä tuhansia dokumentteja.Vanhin esillä oleva radiomme on vuodelta 1924, vanhin elektroniputki vuodelta 1918 ja vanhin puhelin 1880-luvulta.
Päätehtävänämme pidämme suomalaisen sähköisen viestinnän historian tallettamista. Museossa on merkkikohtaiset näyttelyt suurista suomalaisista radiotehtaista Asa, Helvar ja Salora sekä lisenssivalmistaja Suomen Philipsistä. Lisäksi suomalainen ja ulkomainen sotilas- ja ammattiradiotuotanto esittäytyy omana osastonaan.

Museon kokoelma ja hallinto täyttävät museoviraston kriteerit ja museo onkin saanut valtion harkinnanvaraista avustusta toimintansa kehittämiseen.

Rompepäivä, antiikkielektroniikan kirpputoritapahtuma, järjestetään täänä vuonna kahdesti, lauantaina 23.5. ja 8.8.2015.

Antiikkielektroniikan kirpputoritapahtumaan ja museoon on tuolloin vapaa pääsy.

Katso 2013 rompepäivän video.


Vuosi 2015 tuo paljon uutta nähtävää
Joka talvi museo muuttaa hieman muotoaan. Vuoden 2015 uutuus on aiempaa parempi asiakkaiden tietopalvelu. Viime vuonna käyttöön otetut asiakaspäätteet mahdollistavat tiedonhaun kaikesta museon esineistä tallennetusta tiedosta. Esineiden kuvaamiseen ja aineiston saatavuuteen satsataan tänä vuonna. Tavoitteena on saattaa kokoelmat nähtäville www.arjenhistoria.fi -sivustolla. Luettelotietojemme siirtoa on jo testattu viime vuonna.

Museon tarkoitus on nyt selvitetty.
Miksi Radio- ja puhelinmuseo on olemassa? Miksi se on juuri Petäjävedellä? Mitä museossa on? Ottaako museo vastaan lahjoituksia? Miten museolla voi olla myyntisivut? Kokoelmapoliittinen ohjelma, tuttavallisemmin kopo, vastaa näihin ja moniin muihin kysymyksiin.
Tutustu kopoon Kopo


Katso esittelyvideo museostamme. Tässä noin viiden minuutin videossa työntekijämme Piia Pietarinen esittelee sinulle museomme helmiä Ossi Rantapuskan seuratessa kameran takaa. Katso suomenkielinen video.
Englanninkielinen video on hieman erilainen. Katso englanninkielinen video.

Huomaa, että löydät meidät nyt myös
Facebookista.

Ota yhteyttä

sähköpostitse

tai puhelimella 0440 732 813


Back to content | Back to main menu
> >